Menu
Your Cart

Politiek en Maatschappij

Ons aanbod boeken met als thema politiek en/of maatschappij.

In aanbouw, nog niet compleet!

Model: De feiten over globalisering - Wayne Ellwood
De feiten over globalisering - Wayne EllwoodLiberalisering van de wereldhandel is een van de centrale doelstellingen van de Wereldhandelsorganisatie.Anders dan vaak wordt gesuggereerd, leidt globalisering niet tot een verbetering van de levensstandaard in de arme landen.Integendeel. In deze landen wordt, onder druk van de eisen van het Internationaal Monetair Fonds, geproduceerd voor de export en gesneden in sociale voorzieningen. Dit leidt tot een van de wereldhandel afhankelijke economie en to..
€1,00
Model: Dit is mijn huis - tien jaar opvang van asielzoekers
Dit is mijn huis - verhalen over tien jaar opvang van asielzoekers - Jurrien Dekker en Bas Senstius Geheel in de Hollandse traditie stonden de piepers op tafel toen in 1987 de eerste vluchtelingen zich meldden in het kader van de toen nieuwe ROA. Met deze Regeling Opvang Asielzoekers wilde Nederland de komst van asielzoekers hanteerbaar en beheersbaar maken. De aanpak was grondig. Tot op de calorie was uitgerekend wat een gemiddelde asielzoeker op een dag zou verteren en men ..
€1,00
Model: Naar Medezeggenschap op Europees Niveau? - Prof. W. Albeda
Naar Medezeggenschap op Europees Niveau? - Prof. W. Albeda et al SMO boek, 1989 - ISBN 9069620537 Gebruikssporen cover, verder als nieuw. De verpakking is voor onze rekening, wij brengen u de echte verzendkosten in rekening. Dit boek past wel door de brievenbus...
€1,00
Model: Opvang voor mijn kind - M. van Eijkeren
Opvang voor mijn kind - M. van EijkerenInformatie voor ouders over alle vormen van kinderopvang, de voor- en nadelen ervan.128 pag., paperback. Uitg. Zomer & KeunigEerste druk, oktober 1991ISBN 9789021002323Nieuw exemplaar.De verpakking is voor onze rekening, wij brengen u de echte verzendkosten in rekening. Dit boek past wel door de brievenbus en weegt ca. 195 gram. ..
€1,00
Model: Papa, wat is een vreemdeling? - Tahar Ben Jelloun
Papa, wat is een vreemdeling? - Tahar Ben Jelloun met een voorwoord van Kader Abdolah'Papa, wat betekent discriminatie? Wat is een racist nu precies? En waarom hebben afrikanen een zwarte huid en europeanen een witte?'Deze en andere moeilijke vragen stelt de tienjarige Mérièm aan haar vader, de auteur Tahar Ben Jelloun.In een helder en beeldend gesprek legt hij aan zijn dochter uit hoe vreemdelingenhaat en racisme ontstaan en welke gevolgen dat heeft.64 pag., Hardcover.Uitg. De Geus - tweede dru..
€1,00
Model: Tussen vrees en vervolging - J.A. Hoekstra
Tussen vrees en vervolging - J.A. Hoekstra - Een inleiding tot het vluchtelingenrecht.De schrijver wijst op de verschillen tussen het opnemen van een miljoen Belgen tijden de eerste wereldoorlog, de gesloten deur voor Duitse Joden vanaf 1933, en de toestand heden. Hij besluit met een pleidooi voor een beter beleid - jammer genoeg nog steeds actueel.Uitg. Van Gorcum, Assen, 1e druk, 1982.ISBN 9023219023Paperback, 270 pag.Net gebruikt exemplaar.De verpakking is voor onze rekening, wij brengen u de..
€1,00
Model: Zoals het oog de regenboog - Anja Meulenbelt
Zoals het oog de regenboog - Anja Meulenbelt Leven na geweld Anja Meulenbelt reist al jarenlang de wereld rond, als schrijfster en als journaliste. Minder bekend is haar werk als trainster en docente bij traumaverwerking en vrouwenhulpverlening. Dit werk brengt haar geregeld in gebieden als Servië en Zuid-Afrika, Palestina en Albanië, waar ze mensen ontmoet die onder bijna onmogelijke omstandigheden een nieuw leven proberen op te bouwen. De gevolgen van oorlog en bezetting blijven..
€1,00
Weergeven 1 t/m 7 van in totaal 7