Menu
Your Cart

De Dwaas - Kerstin Ekman

De Dwaas - Kerstin Ekman
De Dwaas - Kerstin Ekman

De Dwaas - Kerstin Ekman


Zweden, een duister woud in de vroege Middeleeuwen. Daar leeft Skord. Is bij een mens? Nauwelijks. Een trol? Misschien. Skord is onbevangen, slim en nieuwsgierig. Het toeval drijft hem de mensenwereld in. Hij leert hun taal en gaat steeds meer op hen lijken. Hij wordt echter veel langzamer oud dan wie ook en het kost hem moeite om dat te verbergen. Gedurende zijn lange, lange bestaan zoekt bij naar maatschappelijke erkenning, maar iedere keer als dat bijna lukt, komt iemand op de gedachte dat bij geen mens kan zijn en moet bij vluchten - meestal naar devogelvrije rovers in het onherbergzame Skule.

In zijn leven ontmoet Skord vele mensen, en van allen stekt hij wat op. Uiteindelijk vat bij een diepe liefde op voor een merkwaardige vrouw. Liever sterft bij dan van hoor te worden gescheiden. En daarmee heeft bij het hoogste en wezenlijke bereikt wat een mens kan be reiken: een ziel. Als zijn geliefde sterft, rest hem niets anders dan terug te keren naar het woud, zijn oorsprong.

De dwaas is een grootse, prachtig geschreven schelmenroman, die meer dan vijfhonderd jaar Europese geschiedenis en cultuur omspant. Tegelijkertijd is het een poëtisch en spiritueel boek over wat een mens tot mens maakt, over het eeuwige verlangen om goud te maken, over een tocht door de onderwereld en de terugkeer op de groene aarde, over de tijd dis cirkelgang, over de cultuur die slechts lijdelijk de natuur overwint, en over ware liefde en diepe smart. 

Uitg. Ooievaar, 5e druk, 2002.

ISBN 9057135213

Paperback, 406 pag.

Keurig gebruikt exemplaar.

De verpakking is voor onze rekening, wij brengen u de echte verzendkosten in rekening.

Dit boek kan nog net door de brievenbus. 

Gewicht: ca. 335 gram.

1,00€