Menu
Your Cart

Indiaanse Scheppingsverhalen

Indiaanse Scheppingsverhalen
Indiaanse Scheppingsverhalen

Door middel van deze paperback bieden we u een collectie Indiaanse Scheppingsverhalen aan.

Samen geven ze een goed overzicht van de Indiaanse scheppingsverhalen. Niet alleen zijn de verhalen van vele
volkeren verzameld, maar waar bekend ook variaties binnen die volkeren. Vaak komen we dezelfde thema's tegen, maar steeds weer op een heel eigen manier uitgewerkt, waardoor ieder verhaal weer geheel nieuw en fascinerend is.
In veel gevallen zijn de scheppingsverhalen, net als andere legendes, deels overgenomen van buurvolkeren.
Daarnaast zijn een aantal verhalen merkbaar beïnvloed door vijf eeuwen contact met het christendom. Ook hiervan zijn enkele voorbeelden opgenomen, om te laten zien hoe de verhalen in de loop der tijd verweven werden.
Om het beeld te completeren zijn er enkele verhalen toegevoegd die niet direct scheppingsverhalen zijn, maar het beeld verduidelijken van de geloofservaring van de Indianen.

Door de veelvoud binnen hetzelfde thema is dit een interessante collectie verhalen geworden voor iedereen met een interesse in de Amerikaanse Indianen, of u nu veel hierover gelezen hebt of dit als eerste over deze mythologie onder ogen krijgt.

De serie wordt afgesloten door het Zuñi scheppingsverhaal. Dit onderscheidt zich van de rest door de oorspronkelijke vorm waarin het hier gepresenteerd wordt. In plaats van het helemaal na te vertellen is ervoor gekozen het zoveel mogelijk in de originele vertelstijl te laten, waardoor het een heel eigen karakter heeft. Wel zijn de vaak ellenlange beleefdheidsvormen ter wille van de leesbaarheid wat ingekort.

Al met al 260 bladzijden met 59 verhalen, een speciaal voor en door Stichting Cosmic Fire samengestelde en vertaalde collectie.

Uitgever: Stichting Cosmic Fre Foundation

Eerste paperback uitgave, 2014

ISBN 978-10326-03843-4

Prijs: €19,75.

Wij brengen de echte porto in rekening. Dit boek past nog door de brievenbus en weegt ca. 395 gram.

19,75€