Menu
Your Cart

Amerikaanse Indiaanse Verhalen - Zitkala-Sa

Amerikaanse Indiaanse Verhalen - Zitkala-Sa
Amerikaanse Indiaanse Verhalen - Zitkala-Sa

Amerikaanse Indiaanse Verhalen - Zitkala-Sa

Gertrude Simmons Bonnin (22 februari 1876 - 26 januari 1938), beter bekend onder haar nom de plume Zitkala-Sa (Lakota: uitgesproken als Zitkala-ŠA (sha), vertaald: Rode Vogel), was een Native American schrijfster, redactrice, musicienne, lerares en politiek activiste.

Ze is geboren en getogen op het Yankton Sioux Reservation in South Dakota, en opgevoed door haar moeder, Ellen Simmons, wiens Yankton-Nakota naam Taté Iyòhiwin (Iedere Wind of Reikt naar de Wind) luidde.

Zitkala-Ša leefde een traditioneel leven tot ze op achtjarige leeftijd het reservaat verliet om naar school te gaan op het Whites Manual Labor Institute, een Quaker missieschool in Wabash, Indiana. Vandaar ging ze verder leren aan het Earlham College in Indiana en het New England Conservatory of Music in Boston, Massachusetts.

Dit is haar meer autobiografische boek, Amerikaanse Indiaanse Verhalen. Naast het verhaal van haar onbekommerde jeugd en de harde opvoeding op blanke scholen, en haar worsteling om haar verloren identiteit en spiritualiteit terug te vinden, vinden we in de bundel een aantal verhalen die de moeilijke overgang van de
Indianen naar een moderner leven illustreren, een spannend verhaal over een Dakota heldin, en een aanklacht tegen de Amerikaanse regering die de belangen van de Indianen verkwanselde.

Zeer aangrijpend.

Deze paperback telt 125 pagina's.

Het boek past wel door de brievenbus, en weegt ca. 192 gram.

ISBN 9781291296167

Uitg. Stichting Cosmic Fire Foundation

1e paperback editie, 2013

13,95€